Estofado de Ternera - stoofpot van kalfsvlees
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


800 gram kalfsvlees 
50 gram reuzel of boter 
2 winterpenen 
2 kleine uien 
1 eetlepel bloem 
1 theelepel paprikapoeder 
2 teentjes knoflook
1 bouillonblokje 
5 dl water 
1 glas rode wijn 
zout en peper 
kruidnagel 
laurier 
aardappeltjes (krieltjes of een andere vast-kokende aardappel in stukken gesneden) 


Snijd het vlees in gelijke blokjes. Doe de reuzel/boter in de pan en braad er het vlees in aan. Doe er de fijngeknepen knoflook, de in stukjes gesneden wortel, de fijngesneden ui, de paprikapoeder, kruidnagel, laurier, de aardappeltjes en een beetje zout bij. Los de bloem op in het water en het bouillonblokje in de wijn. U kunt het water ook door wijn vervangen, dit geeft een wat vollere smaak, vooral als u een Spaanse wijn als bijv. Rioja Viņa Mene. Voeg dit toe en laat het geheel gedurende 1 uur zachtjes stoven. Voeg tot slot zout en peper naar smaak toe. Geef bij deze smakelijke stoofschotel gefrituurde aardappels en een frisse salade.