Estofado
de Ternera - stoofpot van kalfsvlees 4 personen - Spaanse keuken |
800
gram kalfsvlees 50 gram reuzel of boter 2 winterpenen 2 kleine uien 1 eetlepel bloem 1 theelepel paprikapoeder 2 teentjes knoflook |
1
bouillonblokje 5 dl water 1 glas rode wijn zout en peper kruidnagel laurier aardappeltjes (krieltjes of een andere vast-kokende aardappel in stukken gesneden) |
Snijd het vlees in gelijke blokjes. Doe de reuzel/boter in de pan en braad er
het vlees in aan. Doe er de fijngeknepen knoflook, de in stukjes gesneden wortel,
de fijngesneden ui, de paprikapoeder, kruidnagel, laurier, de aardappeltjes
en een beetje zout bij. Los de bloem op in het water en het bouillonblokje in
de wijn. U kunt het water ook door wijn vervangen, dit geeft een wat vollere
smaak, vooral als u een Spaanse wijn als bijv. Rioja Viņa Mene. Voeg dit toe
en laat het geheel gedurende 1 uur zachtjes stoven. Voeg tot slot zout en peper
naar smaak toe. Geef bij deze smakelijke stoofschotel gefrituurde aardappels
en een frisse salade.