Fiambre
de bonito - Tonijnballetjes in wijnsaus 12 stuks - Spaanse keuken (Tapas) |
5
eetlepels broodkruim 10 eetlepels kippenbouillon 6 eetlepels droge witte wijn blikje (225 gram) witte tonijn in water, uitgelekt en in goed losgehaald 1 hardgekookt ei, fijngesneden 1 ei, losgeklopt 3 eetlepels gehakte peterselie 2 grote tenen knoflook, gehakt zout vers gemalen peper bloem om te bestuiven 2 eetlepels olijfolie |
Doe
het broodkruim in een schaal met 3 eetlepels van de kippenbouillon en 1 eetlepel
van de wijn. Roer er de tonijn, het hardgekookte ei, het losgeklopte ei, peterselie,
knoflook, zout en peper door.
Vorm van dit tonijnmengsel balletjes van 4 cm doorsnede, die u met bloem bestuift.
Verhit de olie in een braadpan en bak daarin de tonijnballetjes aan alle kanten
bruin.
Voeg de resterende 5 eetlepels wijn, de overgebleven 7 eetlepels kippenbouillon
en zout toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel een half uur pruttelen.
(De tonijnballetjes kunnen heel veel vloeistof opnemen dus voeg zo nodig nog
wat bouillon toe.)
Dit kan goed van tevoren klaargemaakt worden.