Fiambre de bonito - Tonijnballetjes in wijnsaus
12 stuks - Spaanse keuken (Tapas)


druk deze pagina af


5 eetlepels broodkruim
10 eetlepels kippenbouillon
6 eetlepels droge witte wijn
blikje (225 gram) witte tonijn in water, uitgelekt en in goed losgehaald
1 hardgekookt ei, fijngesneden
1 ei, losgeklopt
3 eetlepels gehakte peterselie
2 grote tenen knoflook, gehakt
zout
vers gemalen peper
bloem om te bestuiven
2 eetlepels olijfolie
 


Doe het broodkruim in een schaal met 3 eetlepels van de kippenbouillon en 1 eetlepel van de wijn. Roer er de tonijn, het hardgekookte ei, het losgeklopte ei, peterselie, knoflook, zout en peper door.
Vorm van dit tonijnmengsel balletjes van 4 cm doorsnede, die u met bloem bestuift. Verhit de olie in een braadpan en bak daarin de tonijnballetjes aan alle kanten bruin.
Voeg de resterende 5 eetlepels wijn, de overgebleven 7 eetlepels kippenbouillon en zout toe. Doe een deksel op de pan en laat het geheel een half uur pruttelen. (De tonijnballetjes kunnen heel veel vloeistof opnemen dus voeg zo nodig nog wat bouillon toe.)
Dit kan goed van tevoren klaargemaakt worden.