Filetes de lenguado rellenos - gevulde rolletjes van tongfilet
8 personen - Spaanse keuken
voorgerecht; bereidingstijd 45 minuten


druk deze pagina af


4 tongfilets, overlangs doormidden gesneden
8 sjalotjes
paneermeel
150 gram champignons of andere paddestoelen (mix kan uiteraard ook)
peterselie
zout, peper
 


Verwarm de oven voor op 180ºC.
Pel en snipper de sjalotjes. Maak de paddestoelen schoon en snij deze in plakjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg de paddestoelen toe en bak tot het vocht loskomt. Breng nu op smaak met zout en peper. Doe er vervolgens wat paneermeel en de peterselie bij.
Leg de visfilets op een bord, bestrooi met wat zout en peper en leg er zoveel van het paddestoelenmengsel op dat je het kunt oprollen. Zet vast met een cocktailprikker.
Zet de rolletjes in een met olie ingesmeerde ovenschaal en dak dit af met aluminiumfolie. Zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven. Serveer warm.