Filetes
de lenguado rellenos - gevulde rolletjes van tongfilet 8 personen - Spaanse keuken voorgerecht; bereidingstijd 45 minuten |
4
tongfilets, overlangs doormidden gesneden 8 sjalotjes paneermeel 150 gram champignons of andere paddestoelen (mix kan uiteraard ook) peterselie zout, peper |
Verwarm
de oven voor op 180ºC.
Pel en snipper de sjalotjes. Maak de paddestoelen schoon en snij deze in plakjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes tot ze licht beginnen
te kleuren. Voeg de paddestoelen toe en bak tot het vocht loskomt. Breng nu
op smaak met zout en peper. Doe er vervolgens wat paneermeel en de peterselie
bij.
Leg de visfilets op een bord, bestrooi met wat zout en peper en leg er zoveel
van het paddestoelenmengsel op dat je het kunt oprollen. Zet vast met een cocktailprikker.
Zet de rolletjes in een met olie ingesmeerde ovenschaal en dak dit af met aluminiumfolie.
Zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven. Serveer warm.