Flan
de manzana - flan van appels
6 personen - Spaanse keuken
nagerecht
1
kg appels (zoete)
300 gram suiker
6 eieren
100 gram boter
1 dl witte wijn
1 citroen
30 gram suiker om te carameliseren
Schil de appels en
verwijder het klokhuis, snij in partjes en besprenkel met citroensap.
Doe de boter samen
met de stukjes appel en de witte wijn in een pan en maak hier een soort appelmoes
van. Blijf roeren om aankoeken te voorkomen.
Pureer, als de appels
zacht zijn, tot een gladde moes.
Klop de eieren samen
met de suiker los tot het wat steviger wordt en voeg dan de appelmoes toe.
Carameliseer in een
cakeblik de overige suiker.
Verwarm de oven voor
op 170ºC en bak de flan au-bain-marie in 45 minuten gaar.
Als de flauw handwarm
is kan deze gestort worden op een schaal (schaal op de vorm zetten en dan
omkeren). Nu moet de caramel nog iets langs de kant druipen.
Laat het geheel verder
afkoelen en snij in plakken.