Gazpacho 6-8 personen - Spaanse keuken voorgerecht/soep |
1,25
kg rijpe tomaten, geschild en zonder zaadjes 80 gram gesnipperde ui 1 komkommer (niet te groot) 1 kleine groene paprika 250 gram broodkruim (brood van 1 dag oud, zonder korst, geweekt in water) |
olie
2 eetlepels azijn koud water ijsblokjes als garnering blokjes tomaat, paprika, komkommer en croutons |
Met behulp van een keukenmachine steeds een deel van de groente, een beetje
azijn, olie en een deel van het brood pureren. Eventueel wat koud water toevoegen
als het te dik is. Doe alles bij elkaar in de schaal/pan waaruit het geserveerd
gaat worden en zet deze in de koelkast. Laat het goed koud worden. Voordat de
soep geserveerd wordt de ijsblokjes toevoegen en even goed roeren om het geheel
nog extra te koelen. De garnering apart in schaaltjes serveren zodat een ieder
dit zelf kan toevoegen.