Higados
al jerez - kippenlevertjes in sherrysaus 4 personen - Spaanse keuken Tapas |
1
kg kippenlevers 50 gram boter 1 bosje lente-uitjes 75 gram bloem 2,5 dl kippenbouillon 1 glas sherry (fino of amontillado) 1/2 theelepel komijnzaad (geplet) 250 gram champignons 14 groene olijven zonder pit zout en peper peterselie citroensap |
Bestuif de kippenlevertjes met wat bloem en bak ze in de boter goudbruin. Neem
ze eruit en laat in dezelfde boter de in ringetjes gesneden uitjes zacht worden.
Doe de bloem erbij en laat die al roerend gaar worden zonder kleur te krijgen.
Blus af met de sherry en voeg de kippenbouillon toe. Roer tot een mooie dikkige
saus is ontstaan. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Snijd de
olijven heel klein. Doe champignon, kippenlevertjes, olijven en komijnzaad bij
de saus en laat alles een kwartiertje zachtjes pruttelen. Afmaken met zout en
peper en serveren met wat peterselie en citroensap.