Huevos al estragón - eieren met dragon
Spaanse keuken


druk deze pagina af


7 hardgekookte eieren
250 gram roomkaas (bijv. Monchou)
1 eetlepel fijngesneden olijven
1 eetlepel fijngesneden kappertjes
1 eetlepel fijngesneden kleine augurkjes
1 eetlepel fijngesneden dragon
1 eetlepel fijngesneden peterselie
2 eetlepels citroensap
1 avocado
zout en peper
Voor de tomatensaus:
700 gram rijpe tomaten
3 fijngesneden uien
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel suiker
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngesneden dragon
tabasco naar smaak
zout


Ontvel de tomaten, snij ze in stukken en haal het zaad er uit.
Meng alle ingrediŽnten voor de tomatensaus en pureer dit met een foodprocessor of een staafmixer.
Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat zout en tabasco toe.
Zet de saus koel weg.

Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden. Haal het eigeel er uit en bewaar dit, evenals de witte helften die het mooist zijn (deze worden gevuld). Pureer de andere helften samen met het eigeel, een eetlepel citroensap, de roomkaas en 2 eetlepels van de tomatensaus. Voeg hier de dragon, de peterselie, kappertjes en de augurkjes aan toe en meng dit goed. Breng op smaak met zout en peper. Schil de avocado en snij deze in stukjes en besprenkel dit met de rest van het citroensap.
Doe wat van de avocado in de eihelften, hier bovenop een schep van het kaasmengsel en garneer dit met een stukje avocado.
Serveer op een schaal met slablaadjes.