Ensalade
de lentejas y zanahorias - Salade van linzen en worteltjes 4 personen - Spaanse keuken |
200
gram linzen 4 worteltjes 1 ui 1 teentje knoflook 1 bosje lente-ui 6 eetlepels olijfolie 2 eetlepels balsamico-azijn 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels peterselie, fijngesneden 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden |
Kook de linzen beetgaar. Giet af en zet apart. Schil de worteltjes en snijd
ze in stukjes. Kook ze in weinig water gedurende 3 minuten. Giet af en laat
afkoelen.
Was de lente-ui en snij ze in gelijke stukjes. Pel en snipper de knoflook.
Meng de olijfolie, azijn, mosterd, peterselie, koriander, zout en een beetje
peper en klop dit goed door met een vork (of gebruik een mengbeker).
Meng alles goed samen en garneer met wat stukjes lente-ui en takjes koriander.
Koud serveren.