Ensalade de lentejas y zanahorias - Salade van linzen en worteltjes
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


200 gram linzen
4 worteltjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 bosje lente-ui
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico-azijn
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
1 eetlepel verse koriander, fijngesneden
ensalade de lentejas y zanahorias


Kook de linzen beetgaar. Giet af en zet apart. Schil de worteltjes en snijd ze in stukjes. Kook ze in weinig water gedurende 3 minuten. Giet af en laat afkoelen.
Was de lente-ui en snij ze in gelijke stukjes. Pel en snipper de knoflook.
Meng de olijfolie, azijn, mosterd, peterselie, koriander, zout en een beetje peper en klop dit goed door met een vork (of gebruik een mengbeker).
Meng alles goed samen en garneer met wat stukjes lente-ui en takjes koriander.

Koud serveren.