Linzen
met chorizo en vlees 4 personen - Spaanse keuken |
500
gram linzen 2 uien 2 wortelen 4 teentjes knoflook 100 gram chorizo 100 gram varkens- of lamsvlees |
2
laurierbladen 3 eetlepels olijfolie zout peper paprikapoeder 1 ui, gesnipperd |
Week de linzen een paar uur in koud water, laat ze dan uitlekken.
Doe ze in een grote pan of een aardewerk schaal (vuurvast) en bedek dit met koud water. Voeg de uien (2 stuks), wortel, knoflook, chorizo, vlees, laurier, helft van de olie, zout, peper en paprikapoeder toe. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 30 minuten sudderen tot de linzen gezwollen zijn en het vlees gaar is. Dit op een zo laag mogelijk vuur. Bak de overgebleven ui in de rest van de olie tot lichtbruin en voeg dit aan de linzen toe. Verwijder de laurier en voeg de gesneden chorizo toe.