Mejillones
salteados - gesauteerde mosselen 4 personen - Spaanse keuken Tapas |
18
middelgrote mosselen ½ kopje water 1 schijfje citroen 6 eetlepels olijfolie 1 kleine ui, fijngesnipperd 1 eetlepel fijngehakte peterselie ½ theelepel paprikapoeder ½ gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld (of ¼ theelepel chilipeper) |
Doe de mosselen met het schijfje citroen in een pan met water. Breng het geheel
aan de kook en haal de mosselen eruit zodra ze opengaan. Laat ze niet te lang
koken. Verwijder de schelpen en laat het vlees op keukenpapier drogen. Verhit
de olie in een middelgrote pan. Roerbak de mosselen een minuut lang en haal
ze dan uit de pan. Leg de ui en de knoflook in de pan en laat die, met het deksel
op de pan, ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Haal dan de pan van het vuur.
Roer er peterselie, paprikapoeder en chilipoeder door. Zet de pan weer op het
vuur en doe de mosselen (met aanhangend vocht) erin. Laat de mosselen even in
de saus liggen om ze te verwarmen; neem de pan dan van het vuur, doe het deksel
erop en laat het geheel zo een minuut of 2 staan alvorens op te dienen. De mosselen
kunnen ook goed op kamertemperatuur geserveerd worden.