Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco - Mosselen en venusschelpen in tomaten-wijnsaus
6-8 personen - Spaanse keuken
Tapas


druk deze pagina af


3½ kg mosselen
500 gram jonge venusschelpen
1½-2 dl olijfolie
1 kg uien, in slierten
6 tenen knoflook, grof gesneden
2 laurierblaadjes
2 eetlepels paprikapoeder
6 dl droge witte wijn
1 liter vers gemaakt tomatensap
zout, peper
gehakte peterselie
 


Neem een pan die groot genoeg is om alles te bevatten. Borstel de schelpen goed af en verwijder de baarden. Gooi kapotte of niet-sluitende exemplaren weg. Verhit de olie in de pan op matig vuur, voeg de uien en de knoflook toe en laat ze onder af en toe roeren enkele minuten bakken. Leg het deksel erop en laat nog 20 minuten zacht stoven. Voeg alle overige ingrediënten aan de pan toe en roer om. Laat het geheel, afgedekt, aan de kook komen en schud de pan enkele keren, zodat alle schelpen zich verdelen. Kook nog 2-3 minuten tot alle schelpen openstaan. Gooi dichtgebleven exemplaren beslist weg. Serveer meteen in kommen, bestrooid met peterselie. Geef vers gebakken stokbrood erbij.