Mejillones
y almejas en salsa de tomate y vino blanco - Mosselen en venusschelpen in
tomaten-wijnsaus 6-8 personen - Spaanse keuken Tapas |
3½
kg mosselen 500 gram jonge venusschelpen 1½-2 dl olijfolie 1 kg uien, in slierten 6 tenen knoflook, grof gesneden 2 laurierblaadjes 2 eetlepels paprikapoeder 6 dl droge witte wijn 1 liter vers gemaakt tomatensap zout, peper gehakte peterselie |
Neem een pan die groot genoeg is om alles te bevatten. Borstel de schelpen goed
af en verwijder de baarden. Gooi kapotte of niet-sluitende exemplaren weg. Verhit
de olie in de pan op matig vuur, voeg de uien en de knoflook toe en laat ze
onder af en toe roeren enkele minuten bakken. Leg het deksel erop en laat nog
20 minuten zacht stoven. Voeg alle overige ingrediënten aan de pan toe en roer
om. Laat het geheel, afgedekt, aan de kook komen en schud de pan enkele keren,
zodat alle schelpen zich verdelen. Kook nog 2-3 minuten tot alle schelpen openstaan.
Gooi dichtgebleven exemplaren beslist weg. Serveer meteen in kommen, bestrooid
met peterselie. Geef vers gebakken stokbrood erbij.