Rodajas de merluza al azafrán - Kabeljauwmoten in saffraansaus
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


4 moten kabeljauw
3 middelgrote uien
4 sneetjes geroosterd brood
2 teentjes knoflook
saffraan
bloem
olie
zout
visbouillon
peterselie
Rodajas de merluza al azafrán - Kabeljauwmoten in saffraansaus


Snipper 1 teentje knoflook en de uien en fruit dit in wat olie. Het andere teentje knoflook samen met het geroosterde brood, een beetje bouillon en wat saffraan fijnstampen tot het een soort pasta vormt. Strooi zout op de moten vis en haal ze door de bloem. Bak ze vervolgens snel aan beide kanten in de olie met ui. Haal de vis uit de pan en zet het even apart. Doe de broodpasta in de pan samen met 1 dl visbouillon en bak dit onder goed roeren enkele minuten. Doe hier de gesnipperde peterselie bij en eventueel nog wat zout naar smaak. Voeg vervolgens de vis weer toe en laat het geheel op een zacht vuur gaar worden (ongeveer 8 minuten).