Rodajas
de merluza al azafrán - Kabeljauwmoten in saffraansaus 4 personen - Spaanse keuken |
4
moten kabeljauw 3 middelgrote uien 4 sneetjes geroosterd brood 2 teentjes knoflook saffraan bloem olie zout visbouillon peterselie |
Snipper 1 teentje knoflook en de uien en fruit dit in wat olie. Het andere teentje
knoflook samen met het geroosterde brood, een beetje bouillon en wat saffraan
fijnstampen tot het een soort pasta vormt. Strooi zout op de moten vis en haal
ze door de bloem. Bak ze vervolgens snel aan beide kanten in de olie met ui.
Haal de vis uit de pan en zet het even apart. Doe de broodpasta in de pan samen
met 1 dl visbouillon en bak dit onder goed roeren enkele minuten. Doe hier de
gesnipperde peterselie bij en eventueel nog wat zout naar smaak. Voeg vervolgens
de vis weer toe en laat het geheel op een zacht vuur gaar worden (ongeveer 8
minuten).