Merluza
en ajada a la gallega - Kabeljauw in Galicische saus 4 personen - Spaanse keuken |
4
moten kabeljauw 2 aardappelen olie ½ theelepel zoete paprikapoeder (mild) ½ theelepel pikante paprikapoeder peterselie zout, peper voor de saus: 6 volle eetlepels olie 3 teentjes knoflook, gesnipperd 1 volle eetlepel azijn 1 opscheplepel visbouillon |
De aardappelen, geschild en in plakjes (niet te dun) gesneden in een pan leggen
samen met de peterselie, wat peperkorrels, zout en een beetje olie. Bedek dit
met water en kook dit tot de aardappelen net gaar zijn. Doe vervolgens de kabeljauwmoten
erbij, doe het deksel op de pan en kook het nog 5 minuten op een zacht vuur.
Haal de pan van het vuur en laat het 10 minuten rusten. Fruit ondertussen de
knoflook, voeg de paprika en een volle eetlepel bouillon toe. Goed roeren en
de azijn en het zout toevoegen. Serveer de kabeljauw in een warme schaal met
de aardappelschijven, bedekt met de saus.