Merluza en ajada a la gallega - Kabeljauw in Galicische saus
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


4 moten kabeljauw
2 aardappelen
olie
½ theelepel zoete paprikapoeder (mild)
½ theelepel pikante paprikapoeder
peterselie
zout, peper
 
voor de saus:
6 volle eetlepels olie
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 volle eetlepel azijn
1 opscheplepel visbouillon


De aardappelen, geschild en in plakjes (niet te dun) gesneden in een pan leggen samen met de peterselie, wat peperkorrels, zout en een beetje olie. Bedek dit met water en kook dit tot de aardappelen net gaar zijn. Doe vervolgens de kabeljauwmoten erbij, doe het deksel op de pan en kook het nog 5 minuten op een zacht vuur. Haal de pan van het vuur en laat het 10 minuten rusten. Fruit ondertussen de knoflook, voeg de paprika en een volle eetlepel bouillon toe. Goed roeren en de azijn en het zout toevoegen. Serveer de kabeljauw in een warme schaal met de aardappelschijven, bedekt met de saus.