Mero al estilo canario - Heilbot op Canarische wijze
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


1 kg heilbot
3 teentjes knoflook
kg aardappelen (vastkokers), geschild en in stukjes
2 gekookte eieren
75 gram gepelde noten (walnoten, amandelen of iets dergelijks)
2 rode puntpaprika's
1 theelepel paprikapoeder (zoet/mild)
olie
fijngesneden peterselie
zout
water
Mero al estilo canario - Heilbot op Canarische wijze


Snij de schoongemaakte heilbot in stukken en bak ze tot ze goudbruin zijn. Met behulp van een blender of een foodprocessor de knoflook, noten, paprika, paprikapoeder en een beetje water een saus maken. Doe deze saus, samen met de aardappelen bij de vis. Voeg zout naar smaak toe en laat het geheel op een zacht vuur koken tot de aardappelen gaar zijn. Serveer de vis, gegarneerd met de eieren (in vieren gesneden) en de peterselie, in de saus.