Mero
al estilo canario - Heilbot op Canarische wijze 4 personen - Spaanse keuken |
1
kg heilbot 3 teentjes knoflook ½ kg aardappelen (vastkokers), geschild en in stukjes 2 gekookte eieren 75 gram gepelde noten (walnoten, amandelen of iets dergelijks) 2 rode puntpaprika's 1 theelepel paprikapoeder (zoet/mild) olie fijngesneden peterselie zout water |
Snij de schoongemaakte heilbot in stukken en bak ze tot ze goudbruin zijn. Met
behulp van een blender of een foodprocessor de knoflook, noten, paprika, paprikapoeder
en een beetje water een saus maken. Doe deze saus, samen met de aardappelen
bij de vis. Voeg zout naar smaak toe en laat het geheel op een zacht vuur koken
tot de aardappelen gaar zijn. Serveer de vis, gegarneerd met de eieren (in vieren
gesneden) en de peterselie, in de saus.