Orejones al vino tinto – gedroogde abrikozen in rode-wijnsiroop
4 personen - Spaanse keuken
nagerecht - dag van tevoren beginnen


druk deze pagina af


2,5 dl water
50 gram suiker
1 schijfje citroen
1 kaneelstokje
225 gram gedroogde abrikozen of een mengsel van abrikozen en pruimen
8 eetlepels droge rode wijn
 


Breng in een pan het water met de suiker aan de kook. Voeg citroen, kaneel en abrikozen toe, leg een deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen. Schenk dan de wijn erbij en laat het nog eens 10 minuten pruttelen of zo lang tot de abrikozen gaar zijn.
Doe de abrikozen over in een glazen pot en kook het vocht in tot het siroop geworden is. Laat dit afkoelen en schenk het over de abrikozen. Sluit de pot en laat deze een nacht bij kamertemperatuur staan. Bewaar hem daarna in de koelkast.

Ikzelf zou het water ook door rode wijn vervangen.
Serveer met vanilleroomijs.