Orejones
al vino tinto – gedroogde abrikozen in rode-wijnsiroop 4 personen - Spaanse keuken nagerecht - dag van tevoren beginnen |
2,5
dl water 50 gram suiker 1 schijfje citroen 1 kaneelstokje 225 gram gedroogde abrikozen of een mengsel van abrikozen en pruimen 8 eetlepels droge rode wijn |
Breng in een pan het water met de suiker aan de kook.
Voeg citroen, kaneel en abrikozen toe, leg een deksel op de pan en laat het
geheel 10 minuten pruttelen. Schenk dan de wijn erbij en laat het nog eens 10
minuten pruttelen of zo lang tot de abrikozen gaar zijn.
Doe de abrikozen over in een glazen pot en kook het vocht in tot het siroop
geworden is. Laat dit afkoelen en schenk het over de abrikozen. Sluit de pot
en laat deze een nacht bij kamertemperatuur staan. Bewaar hem daarna in de koelkast.
Ikzelf zou het water ook door rode wijn
vervangen.
Serveer met vanilleroomijs.