Pà amb tomaquet - knoflookbrood met tomaat
4 personen - Spaanse keuken
Tapas


druk deze pagina af


5 eetlepels aromatische olijfolie
4 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst
4 boterhammen van 2 cm dik van een grof rond brood, een boerenbrood of een vloerbrood
1 zeer rijpe, sappige tomaat in tweeën gesneden
 


Vermeng in een kopje de olie met de knoflook. Rooster het brood licht, strijk er met een kwastje de olie met knoflook overheen en wrijf het grondig in met de gesneden tomaat. Doe dit ook aan de andere kant van het brood. Rooster het dan nog even zodat het knapperig is en dien het warm op.

Dit is de letterlijke vertaling van het recept, maar op de volgende manier gaat het ook heel goed (en is heel gebruikelijk):


Neem een stuk licht geroosterd brood (ik gebruik hier het liefst pistolets omdat ons brood anders is dan het spaanse brood), smeer dit in met een teentje knoflook (gewoon het teentje over het brood heenwrijven), vervolgens met een doorgesneden tomaat  over het brood wrijven. Dan wat olijfolie eroverheen druppelen en wat zout er op strooien.