Patatas con rape - aardappelen met zeeduivel 4 personen - Spaanse keuken |
400 gram zeeduivel, schoongemaakt 600 gram aardappelen, in schijfjes van 1/2 cm dik 1 ui 1 gepelde tomaat (ik gebruik zelf liefst een flinke scheut gezeefde tomaat) 2 teentjes knoflook 50 gram amandelen 50 gram pijnboompitten peterselie, fijngesnipperd paprikapoeder safraan 1,5 liter visbouillon olie zout en peper |
Snij de ui, tomaat en knoflook fijn en fruit dit in wat olie. Doe vervolgens de paprikapoeder erbij en bak even mee. Dan kunnen de aardappelen erin. Doe er voldoende visbouillon bij om het onder te zetten en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Bestrooi de vis met wat zout en peper en voeg toe aan de aardappelen. De amandelen en pijnboompitten in een vijzel fijnstampen en bij de vis en aardappelen doen.
Laat het geheel nog ongeveer 8 minuten zachtjes koken, halverwege een keer voorzichtig roeren. Vlak voor het serveren kan de peterselie er overheen.
Tip: voeg naast de zeeduivel ook eens grote garnalen toe. Erg lekkere combinatie.