Pinchitos
morunos (moorse kebab), zoals mijn schoonvader ze maakte Spaanse keuken |
De
kruidenmix: 1 deel witte peper 4 delen komijnpoeder 3 delen paprikapoeder (zoet) zout |
Lamsvlees (evt. kipfilet of varkensvlees) naar het aantap personen |
Deze ingrediënten goed met elkaar mengen.
Wij gebruiken
voor de pinchitos zelf het liefst lamsvlees, maar dit kan ook met kipfilet of
varkensvlees.
Het vlees in dobbelstenen snijden en in een grote schaal doen. Doe hier voldoende olijfolie bij om alle stukjes vlees goed te kunnen bedekken. Dan doe je wat van het kruidenmengsel erbij en je gaat hier net zo lang mee door totdat alle stukjes vlees goed voorzien zijn van dit mengsel.
Het beste
voor de smaak is het om dit een dag van te voren te doen en het goed in de koelkast
te laten marineren, maar een paar uur van te voren kan ook nog wel.
Als je dit op de barbecue doet moet je er wel voor zorgen dat de kooltjes niet
meer branden maar gloeien (er mogen dus geen vlammen meer te zien zijn). Bij
gebrek aan een barbecue kan dit ook onder de grill of in een grillpan, maar
het is lang zo lekker niet.
Geef hierbij patat, een lekkere salade, eventueel wat stokbrood en een goede knoflooksaus of alioli.
Eet smakelijk.