Pinchitos morunos (moorse kebab), zoals mijn schoonvader ze maakte
Spaanse keuken


druk deze pagina af


De kruidenmix:
1 deel witte peper
4 delen komijnpoeder
3 delen paprikapoeder (zoet)
zout
Lamsvlees (evt. kipfilet of varkensvlees) naar het aantap personen


Deze ingrediŽnten goed met elkaar mengen.

Wij gebruiken voor de pinchitos zelf het liefst lamsvlees, maar dit kan ook met kipfilet of varkensvlees.

Het vlees in dobbelstenen snijden en in een grote schaal doen. Doe hier voldoende olijfolie bij om alle stukjes vlees goed te kunnen bedekken. Dan doe je wat van het kruidenmengsel erbij en je gaat hier net zo lang mee door totdat alle stukjes vlees goed voorzien zijn van dit mengsel.

Het beste voor de smaak is het om dit een dag van te voren te doen en het goed in de koelkast te laten marineren, maar een paar uur van te voren kan ook nog wel.
Als je dit op de barbecue doet moet je er wel voor zorgen dat de kooltjes niet meer branden maar gloeien (er mogen dus geen vlammen meer te zien zijn). Bij gebrek aan een barbecue kan dit ook onder de grill of in een grillpan, maar het is lang zo lekker niet.

Geef hierbij patat, een lekkere salade, eventueel wat stokbrood en een goede knoflooksaus of alioli.

Eet smakelijk.