Pincho
de langostino y huevo – geroosterd brood met garnalen en ansjovis 8 stuks personen - Spaanse keuken Tapas |
2
eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook, fijngeprakt 8 casinoboterhammen van 5 mm dik 2 hardgekookte eieren 8 ansjovisfilets, dwars doormidden gesneden 8 middelgrote garnalen, gekookt en gepeld 4 theelepels mayonaise 4 theelepels gehakte peterselie |
Vermeng
de olijfolie met de knoflook en bestrijk beide kanten van de boterhammen met
dit mengsel. Leg de boterhammen op een bakblik en bak ze in 8 minuten goudbruin
in de oven bij 175ºC; draai ze één keer. Laat ze vervolgens afkoelen.
Snijd één ei in dunne plakjes. Rasp het andere ei. Schik twee stukjes ansjovis
op elke boterham. Leg hierop een plakje ei, vervolgens de garnalen en tenslotte
een lik mayonaise. Bestrooi het geheel met geraspt ei en peterselie.