Pincho
de patata, huevo, atún y gamba - Banderilla van aardappel, ei, tonijn
en gamba 4 personen (8 stuks) - Spaanse keuken |
3
eetlepels olijfolie zout 1 schijfje ui in ringen verdeeld 2 kleine gekookte aardappelen (ongeveer 125 gr), geschild en in plakjes van een halve cm gesneden (u hebt 8 plakjes nodig) 1 hardgekookt ei, in plakjes (ook weer 8 stuks) stevig tonijnvlees, verdeeld in 8 stukjes van een halve centimeter 8 kleine garnalen, gekookt, afgekoeld en gepeld 8 stukjes ui van een halve centimeter, 2 lagen dik mayonaise (bij voorkeur zelfgemaakte) gehakte peterselie |
Deze banderilla wordt overgoten met een dressing van ui en olie en wint aan
smaak door een nacht in de koelkast te staan, goed afgedekt zodat de smaak van
de verschillende ingrediënten zich kan vermengen. Op kamertemperatuur serveren.
Vet de bodem van een schaal, die groot genoeg is om de 8 plakjes aardappel in te leggen, in met olie. Strooi er zout over en leg er dan de uiringen op. Schik de aardappelplakjes op de schaal en bedek ieder plakje met een plakje ei en een blokje tonijn. Prik aan 8 cocktailprikkers eerst de garnalen en dan een stukje ui (zodat de garnaal bovenaan komt). Bevestig de cocktailprikker aan het laagje aardappel-ei-tonijn, doe er een lik mayonaise op en bestrooi het hapje met peterselie.