Pisto
Manchego - groenteschotel 6 personen - Spaanse keuken Dit is een klassieke groenteschotel uit La Mancha |
3
eetlepels aromatische olijfolie (hoe donkerder de kleur hoe sterker de
smaak) 1 groene paprika, in stukjes van 2 cm 1 middelgrote ui, gesnipperd 1 courgette (± 170 gram), in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm 5 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst 350 gram tomaten, ontveld en in blokjes gesneden (haal wel het zaad er uit) 1 eetlepel fijngehakte peterselie zout en vers gemalen peper |
Verwarm de olie in een ruime pan en laat hierin de paprika, de ui, de courgette
en de knoflook zachtjes bakken tot de ui glazig geworden is. Voeg dan de tomaten,
de peterselie, het zout en de peper toe en laat het geheel, zonder deksel, op
een middelhoog vuur nog 30 minuten pruttelen (niet te hoog). Zet tegen het einde
van de kooktijd het vuur hoger om de vloeistof wat meer te laten verdampen.
Het gerecht moet stevig zijn en niet op soep lijken.