Pisto Manchego - groenteschotel
6 personen - Spaanse keuken
Dit is een klassieke groenteschotel uit La Mancha


druk deze pagina af


3 eetlepels aromatische olijfolie (hoe donkerder de kleur hoe sterker de smaak)
1 groene paprika, in stukjes van 2 cm
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 courgette (± 170 gram), in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm
5 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
350 gram tomaten, ontveld en in blokjes gesneden (haal wel het zaad er uit)
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout en vers gemalen peper
Pisto Manchego - groenteschotel


Verwarm de olie in een ruime pan en laat hierin de paprika, de ui, de courgette en de knoflook zachtjes bakken tot de ui glazig geworden is. Voeg dan de tomaten, de peterselie, het zout en de peper toe en laat het geheel, zonder deksel, op een middelhoog vuur nog 30 minuten pruttelen (niet te hoog). Zet tegen het einde van de kooktijd het vuur hoger om de vloeistof wat meer te laten verdampen. Het gerecht moet stevig zijn en niet op soep lijken.