Pollo
a las hierbas - kip met kruiden 4 personen - Spaanse keuken |
8
kippenpoten, in twee stukken gehakt 75 gram boter 1 citroen gedroogde rozemarijn gedroogde marjolein bloem tomatensaus mayonaise mosterd zout en peper |
Meng de zachte boter met de kruiden en een eetlepel citroensap. Wrijf hiermee
de kipdelen mee in en bestrooi ze met zout en peper. Als er gebruik gemaakt
wordt van verse kruiden zal de smaak nog aromatischer zijn. Bak de kip in een
hete pan tot het aan alle kanten krokant is. Strooi er nu een beetje bloem over
en voeg wat heet water toe. Laat het geheel op een laag vuur koken tot het gaar
is (ong. 20 minuten). Haal de kip uit de pan en voeg wat citroensap toe aan
de achtergebleven boter met kruiden om het aanbaksel los te maken. Laat dit
even inkoken en giet vervolgens over de kip. Serveer direct. Combineer met tomatensaus
en mayonaise gemengd met een beetje mosterd.