Pollo al vino - kip in wijn
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


1 kip van ongeveer 1200 gram, in stukken
3 uien
1 teentje knoflook
150 gram serranoham in wat dikkere plakken (ong. 1/2 - 1 cm) (evt. te vervangen door pancetta, als is de smaak wel wat anders), in blokjes gesneden
1/2 liter witte wijn
1 glas brandy (of cognac)
40 gram boter
laurierblad
30 gram bloem
4 eetlepels water
150 gram champignons
6 stoneleeks
zout en peper
 


Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze in de boter samen met de ham. Doe dan de kipstukken erbij en bak dit aan alle kanten bruin.
Doe de laurier erbij, net als de wijn en laat het geheel gedurende 1 uur en 10 minuten op laag vuur pruttelem.
Op de helft van deze kooktijd de doormidden gesneden champignons en de stoneleeks (in hun geheel) toevoegen.
Haal dan de kip, champignons en stoneleeks uit de pan en zet apart.
Voeg de bloem en de 4 eetlepels water toe aan het kookvocht van de kip, samen met de brandy en kook dit geheel iets in tot een saus.
Giet de saus over de kip met de groenten en serveer warm