Pollo
con cigalas - kip met rivierkreeftjes 4 personen - Spaanse keuken |
1
kip in, acht stukken voor
de saus: |
Pel en snipper de knoflook en de ui. Snij de tomaat in stukjes. Vijzel in een
mortier de ingrediënten voor de saus fijn (snij het anders zeer fijn als je
niet de beschikking hebt over een vijzel). Kruid de kip en braad dit tot goudbruin
in een braadpan in de olie. Voeg de rivierkreeftjes toe en bak nog 5 minuten.
Haal dit uit de pan en bak vervolgens de ui en de knoflook in de achtergebleven
olie. Voeg de tomaat toe en laat dit nog 5 minuten bakken. Voeg 1 glas warm
water toe, kook nog 5 minuten op hoog vuur en druk dit vervolgens door een fijne
zeef of pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine.
Doe de kip en de rivierkreeftjes terug in de pan, doe de saus erbij en breng
het geheel weer aan de kook, laat 15 minuten sudderen. Voeg de wijn toe en laat
nog eens 15 minuten sudderen.
Voeg de saus met de chocola toe, breng op smaak met zout en peper en laat dit
nog 5 minuten op een zacht vuurtje staan.