Ensalada de arroz con atún y guisantes - Salade van rijst met tonijn en doperwten
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


250 gram rijst (langkorrelig)
150 gram tonijn in olie
150 gram doperwten (diepvries)
150 gram jonge kaas
1 ei
1 citroen
wat slablaadjes (voor decoratie)
peterselie
basilicum
olijfolie
zout en peper
extra nodig: tulbandvorm


Kook de doperwten in wat water met wat zout tot ze gaar zijn. Giet af en laat ze uitlekken.
Maak mayonaise van het ei, wat citroensap en olijfolie (of gebruik mayonaise uit een pot). Breng op smaak met zout en peper.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat even drogen. Meng het dan met de doperwten en uitgelekte tonijn. Bestrooi met flink wat fijngesnipperde peterselie en basilicum, voeg de mayonaise toe en mix zorgvuldig.
Doe het geheel in de vorm en druk goed aan. Zet het koud weg.

Voor het serveren uit de vorm halen en decoreren met wat slablaadjes en stukjes kaas.