Ensalada
de arroz con atún y guisantes - Salade van rijst met tonijn en doperwten 4 personen - Spaanse keuken |
250
gram rijst (langkorrelig) 150 gram tonijn in olie 150 gram doperwten (diepvries) 150 gram jonge kaas 1 ei 1 citroen wat slablaadjes (voor decoratie) peterselie basilicum olijfolie zout en peper |
extra nodig: tulbandvorm |
Kook de doperwten in wat water met wat zout tot ze gaar zijn. Giet af en laat
ze uitlekken.
Maak mayonaise van het ei, wat citroensap en olijfolie (of gebruik mayonaise
uit een pot). Breng op smaak met zout en peper.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat even drogen. Meng
het dan met de doperwten en uitgelekte tonijn. Bestrooi met flink wat fijngesnipperde
peterselie en basilicum, voeg de mayonaise toe en mix zorgvuldig.
Doe het geheel in de vorm en druk goed aan. Zet het koud weg.
Voor het serveren uit de vorm halen en decoreren met wat slablaadjes en stukjes kaas.