Tomaticán (carne con tomate) - vlees met tomaten
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


600 gram zacht vlees (kalfsvlees, bieflapjes)
1 ui in ringen gesneden
10 tomaten, ontveld, zonder pitten maar met sap
olie
4 aardappelen, in vieren gesneden
ma´s (oorspronkelijk de korrels van 2 ma´skolven)
1 hardgekookt ei
1 teentje knoflook
1 groene spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
oregano
peterselie
zout, peper
 


Snij het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi het met zout. Bak dit samen met de ui en de knoflook in wat olie Doe hier de aardappelen, de tomaten, de spaanse peper, oregano, peper en peterselie bij. Sudder dit op een zacht vuur tot het vlees gaar is. Voeg de ma´ toe en laat het geheel nog eens 15 minuten pruttelen. Garneren met plakjes hard gekookt ei.