Truchas
al Jerez - Forel Jerez-stijl aantal personen - Spaanse keuken |
4
forellen 100 gram bacon, in stukjes gesneden handvol amandelen (zonder velletje) 2 teentjes knoflook, gesnipperd 1/2 dl sherry 1 theelepel milde/zoete paprikapoeder bloem 1 citroen peterselie, fijngesnipperd olijfolie zout, peper |
Maak
de forel schoon (of laat dit door de vishandelaar doen), bestrooi ze met zout
en peper en haal ze vervolgens door de bloem. Bak ze in voldoende olie aan beide
kanten knapperig. Als ze goed gebakken zijn in een schaal leggen. Fruit de knoflook,
de amandelen en de bacon in wat olie. Voeg vervolgens de paprika, de sherry
en het sap van een halve citroen toe. Smoor dit enkele minuten en voeg vervolgens
de peterselie hier aan toe. Serveer de forel met de saus en een schijfje citroen.