Truchas al Jerez - Forel Jerez-stijl
aantal personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


4 forellen
100 gram bacon, in stukjes gesneden
handvol amandelen (zonder velletje)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 dl sherry
1 theelepel milde/zoete paprikapoeder
bloem
1 citroen
peterselie, fijngesnipperd
olijfolie
zout, peper
Truchas al Jerez - Forel Jerez-stijl


Maak de forel schoon (of laat dit door de vishandelaar doen), bestrooi ze met zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem. Bak ze in voldoende olie aan beide kanten knapperig. Als ze goed gebakken zijn in een schaal leggen. Fruit de knoflook, de amandelen en de bacon in wat olie. Voeg vervolgens de paprika, de sherry en het sap van een halve citroen toe. Smoor dit enkele minuten en voeg vervolgens de peterselie hier aan toe. Serveer de forel met de saus en een schijfje citroen.