Zarzuela de pescadeos y marisco
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


300 gram zeeduivel
4 salmonetes of rode mul*
400 gram wijting
16 venusschelpen
4 langostines
1 pijlinktvis (calamare)
8 gamba's
witte wijn

saffraan
1 ui
2 tenen knoflook
tomatensaus
1 eetlepel bloem
fijngesnipperde peterselie
olijfolie
zout


* Salmonete is een vis, gelijkend op de rode mul, afkomstig uit de Middellandse Zee. Het is wel te vervangen door rode mul, maar de smaak is niet helemaal hetzelfde.

Maak de vis schoon en snij deze in ongeveer gelijke stukken. Snij de inktvis in ringen. Bestrooi dit alles met wat zout   Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een grote pan met wat olijfolie. Doe nu de inktvis en de zeeduivel in de pan, daarna de bloem en laat dit even stoven. Voeg vervolgens de salmonete of rode mul, de langostines, de gepelde gamba's en de wijting toe. Breng het geheel even goed aan de kook en voeg vervolgens de tomatensaus, de wijn met de saffraan en de peterselie toe. Laat het geheel op een laag vuur ongeveer 8 minuten koken. Blijf roeren. Als het te droog wordt, voeg dan wat water of visbouillon toe. Lekker met wat stokbrood.