Zarzuela
de pescadeos y marisco 4 personen - Spaanse keuken |
300
gram zeeduivel 4 salmonetes of rode mul* 400 gram wijting 16 venusschelpen 4 langostines 1 pijlinktvis (calamare) 8 gamba's witte wijn saffraan 1 ui 2 tenen knoflook tomatensaus 1 eetlepel bloem fijngesnipperde peterselie olijfolie zout |
* Salmonete
is een vis, gelijkend op de rode mul, afkomstig uit de Middellandse Zee. Het
is wel te vervangen door rode mul, maar de smaak is niet helemaal hetzelfde.
Maak de vis schoon
en snij deze in ongeveer gelijke stukken. Snij de inktvis in ringen. Bestrooi
dit alles met wat zout Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in
een grote pan met wat olijfolie. Doe nu de inktvis en de zeeduivel in de pan,
daarna de bloem en laat dit even stoven. Voeg vervolgens de salmonete of rode
mul, de langostines, de gepelde gamba's en de wijting toe. Breng het geheel
even goed aan de kook en voeg vervolgens de tomatensaus, de wijn met de saffraan
en de peterselie toe. Laat het geheel op een laag vuur ongeveer 8 minuten koken.
Blijf roeren. Als het te droog wordt, voeg dan wat water of visbouillon toe.
Lekker met wat stokbrood.