Batjauw frita's - gefrituurde bakkeljauwballetjes
Surinaamse keuken


druk deze pagina af


400 gram batjauw (bakkeljauw)
1/2 ui
boter
2 takjes peterselie
3 sneetjes oud brood
melk of water
1 ei
zwarte peper
paneermeel
boter of olie
 


Ontzout de bakkeljauw van tevoren door die een paar uur in water te laten staan. Kook de vis daarna uit, ontdoe hem van vel en graat en snijd of hak hem heel fijn. Fruit de ui in een beetje boter. Hak de peterselie fijn en week het brood in melk of water. Meng de fijngehakte bakkeljauw nu met de fijngehakte peterselie en het uitgeknepen en fijngemaakte brood. Breek het ei en doe het erbij, samen met de gefruite uitjes. Maak het geheel nu op smaak af met zwarte peper. Vorm balletjes ervan, paneer die en bak ze bruin in de boter of olie. Lekker op de boterham !