Meat samosa
aantal personen - Surinaamse keuken


druk deze pagina af


Deeg:
125 gram bloem
25 gram ghee of boter
theelepel zout
7 eetlepels water
Vulling:
1 eetlepel olie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 groene peper, gesnipperd
theelepel chilipoeder
250 gram gehakt
125 gram gepelde tomaat, fijngesneden
1 eetlepel koriander zout
olie om te frituren


Zeef de bloem en zout in een kom. Voeg de ghee of boter toe en roer tot het op broodkruimels lijkt. Voeg het water toe en kneed goed tot een glad deeg. Dek af en zet het koel weg.   Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak het tot goudbruin. Voeg de groene peper en chilipoeder toe en bak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de tomaat, koriander en zout toe tot het mengsel droog kookt. Verwijder eventueel overtollig vet. Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol elk stuk tot een dunne cirkel, snijdt ze doormidden. Vouw ieder stuk tot een soort driehoek en vul het met ongeveer een eetlepel. Maak de randen nat met wat water en plak het deeg dicht. Frituur tot goudkleurig.