Meat
samosa aantal personen - Surinaamse keuken |
Deeg: 125 gram bloem 25 gram ghee of boter ¼ theelepel zout 7 eetlepels water |
Vulling: 1 eetlepel olie 1 kleine ui, gesnipperd 1 teentje knoflook 1 groene peper, gesnipperd ½ theelepel chilipoeder 250 gram gehakt 125 gram gepelde tomaat, fijngesneden 1 eetlepel koriander zout olie om te frituren |
Zeef de bloem en zout in een kom.
Voeg de ghee of boter toe en roer tot het op broodkruimels lijkt. Voeg het water
toe en kneed goed tot een glad deeg. Dek af en zet het koel weg. Verhit
de olie in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak het tot goudbruin.
Voeg de groene peper en chilipoeder toe en bak 3 minuten. Voeg het gehakt toe
en bak het rul. Voeg de tomaat, koriander en zout toe tot het mengsel droog
kookt. Verwijder eventueel overtollig vet. Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol
elk stuk tot een dunne cirkel, snijdt ze doormidden. Vouw ieder stuk tot een
soort driehoek en vul het met ongeveer een eetlepel. Maak de randen nat met
wat water en plak het deeg dicht. Frituur tot goudkleurig.