Bademli
Ekmek Ezmezi - broodsaus met amandelen 4 personen - Turkse keuken |
400
gram witbrood 1 glas melk 200 gram amandelen 2 teentjes knoflook 1 theelepel zout sap van 2 citroenen 1 kopje olijfolie zout, peper klein beetje suiker 2 el gehakte citroenmelisse 2 el gehakte peterselie |
De korsten van het brood snijden,
het brood in een kom doen en in de melk laten weken.
Daarna het brood met de gepelde amandelen, de geperste teentjes knoflook, het
citroensap en het zout met de staafmixer tot een pasta kloppen.
De olijfolie druppelsgewijs door de pasta roeren. De pasta op smaak brengen
met peper, zout en suiker.
Voor het serveren de citroenmelisse en de peterselie erdoor scheppen en het
geheel garneren.
Bij broodsaus serveert met groenten die geschikt zijn om te dippen.
ingezonden door Patricia en Erwin