Appeltaart
Taart/gebak


druk deze pagina af


250 (500) gram bloem
100 (200) gram basterdsuiker
150 (300) gram boter, liefst roomboter
(op kamertemperatuur)
1 (2) ei(eren)
1 (2) kg goudrenetten
zout, suiker, kaneel

Springvorm van 20 cm (30 cm)

de cijfers tussen haakjes zijn dus voor de springvorm van 30 cm doorsnede


Schil de appels, snipper ze en maak een mengsel van de appels, kaneel en de suiker. Doe de bloem met zout en boter in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes door de bloem heen. Voeg de basterdsuiker toe en het grootste deel van het losgeklopte ei. Kneed alles met een koele en schone hand tot een samenhangende bal deeg. Doe dit het liefst in een koele omgeving. Beboter de springvorm. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid blad en bedek hiermee de bodem van de springvorm en een gedeelte van de opstaande rand. Doe het vulsel in de springvorm. Garneer de bovenkant met reepjes deeg die ruitsgewijs over de vulling gelegd worden. Bestrijk het geheel met de rest van het losgeklopte ei. Plaats de vorm op de bodem van de oven en bak de taart bij een temperatuur van 200ºC in 45 minuten gaar.