Garnalencocktail
4 personen


druk deze pagina af


100 gram champignons
1 borrelglas cognac
4 blaadjes peterselie
1 borrelglas sherry
tomatenketchup
worcestersaus
citroensap
200 gram garnalen
1 hardgekookt ei
2 dl slagroom
peper, zout
mayonaise
1 kropje sla
paprikapoeder
azijn


Pocheer de champignons gedurende 3 minuten in water met wat azijn. Giet ze af en deponeer ze in een bak met koud water. Klop de slagroom totdat hij bijna stijf is, meng hem door de mayonaise, voeg er sherry, cognac en tomatenketchup naar smaak bij een eventueel paprikapoeder en citroensap. Voeg er de garnalen, de in kwarten gesneden champignons en het fijngemaakte hardgekookte ei bij en werk alles goed door elkaar. Beleg de coupes met een mooi slablaadje, verdeel het mengsel over de coupes, leg er een schijfje citroen bij, een beetje paprikapoeder en het peterselieblaadje.