Garnalencocktail 4 personen |
100
gram champignons 1 borrelglas cognac 4 blaadjes peterselie 1 borrelglas sherry tomatenketchup worcestersaus citroensap 200 gram garnalen |
1
hardgekookt ei 2 dl slagroom peper, zout mayonaise 1 kropje sla paprikapoeder azijn |
Pocheer de champignons gedurende 3 minuten in water met wat azijn. Giet ze af
en deponeer ze in een bak met koud water. Klop de slagroom totdat hij bijna
stijf is, meng hem door de mayonaise, voeg er sherry, cognac en tomatenketchup
naar smaak bij een eventueel paprikapoeder en citroensap. Voeg er de garnalen,
de in kwarten gesneden champignons en het fijngemaakte hardgekookte ei bij en
werk alles goed door elkaar. Beleg de coupes met een mooi slablaadje, verdeel
het mengsel over de coupes, leg er een schijfje citroen bij, een beetje paprikapoeder
en het peterselieblaadje.