Kabeljauw
in kokossaus 4 personen - ca. 220 kcal p.p. |
500
gram kabeljauwfilet 1 limoen zout, peper 2 theelepels maïzena 1 teentje knoflook 300 gram bladspinazie 10 sherrytomaatjes 2 eetlepels olie 1 blikje (400 ml) kokosmelk |
De
vis wassen, droogdeppen en in 1 à 2 cm grote stukken snijden. De limoen wassen,
deel van de schil raspen (ca. 1 theelepel), sap uitpersen. Stukjes vis met limoensap
besprenkelen, bestrooien met zout en peper, bestuiven met maïzena. Knoflook
pellen en door de knoflookpers drukken. Was de spinazie en haal de harde en
verlepte stukken eruit en laat het dan uitlekken. Was de tomaten en halveer
ze. Verhit de olie in de wok en braad hierin de stukjes vis rondom en neem ze
er daarna uit. Doe vervolgens de kokosmelk in de wok en laat dit iets inkoken
(ca. 6 minuten) tot het wat dikker wordt, maar nog wel vloeibaar is. Breng dit
geheel op smaak met limoensap, limoenschil, zout, peper en knoflook. De spinazie,
de tomaten en de vis erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen, en nogmaals
eventueel op smaak brengen.