Konijn
met kebab-saus |
1
konijn verdeeld in stukken 2 grote uien, grof gesneden 3 eetlepels "kebab paste" (van Patak's, verkrijgbaar bij toko en AH) 2 dl (houdbare) slagroom 1 groentebouillonblokje zeezout, peper 3 eetlepels honing boter 2 eetlepels olie |
Verhit
een flinke klont boter samen met de olie in een braadpan zo heet mogelijk. Bestrooi
de konijndelen met versgemalen zeezout en versgemalen peper en braad deze bruin
in de boter. Haal de konijndelen tijdelijk uit de pan en leg ze apart. Fruit
vervolgens de ui in de boter tot ze begint te kleuren. Voeg dan de kebab paste,
de honing en het bouillonblokje toe en roer het geheel goed door. Doe vervolgens
de konijn terug in de pan en laat dit sudderen tot het goed gaar is. Doe de
room in een aparte kom en voeg hier wat van de warme vloeistof uit de pan aan
toe. Dit voorkomt dat de room gaat schiften. Roer dit goed door en doe dit mengsel
vervolgens terug in de pan. Laat het geheel nog even doorkoken en het kan opgediend
worden.