Ovenschotel van tonijn en aardappelblokjes
2-4 personen


druk deze pagina af


400 gram geschilde aardappelen
1 venkelknol
1 eetlepel zilveruitjes
1 blikje tonijn naturel
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel paprikapoeder
peper
zout
2 eieren
2 eetlepels crème fraîche
75 gram geraspte kaas


Snijd de aardappelen in blokjes van 1x1 cm en kook ze 4 minuten in water met zout. Laat de blokjes in een vergiet uitdampen. Snijd de schoongemaakte venkel in blokjes, leg ze in een vergiet en giet er kokend water overheen. Snijd de zilveruitjes klein. Doe de afgegoten tonijn in een kom en schep er de venkel, zilveruitjes, tomatenketchup en paprikapoeder door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en schep het in een ingevette ovenschaal. Klop de eieren los met de crème fraîche en wat peper. Schep de aardappelblokjes met de kaas erdoor. Verdeel dit mengsel over de tonijn en schuif de schaal in een op 200ºC voorverwarmde oven. Laat de bovenkant in 25-30 minuten goudbruin worden.