Peren
in rode wijn 4 personen nagerecht |
1
kg Gieser Wildeman (stoofperen dus) 5 dl rode wijn (liefst een stevige smaak) 3 eetlepels bruine basterdsuiker of 1 tablet goela djawa (Javaanse suiker) 4 eetlepels heldere honing geraspte schil van 1/2 citroen geraspte schil van 1/2 sinaasappel kaneelstokje |
Peren
schillen, klokhuis verwijderen en in vieren snijden. Doe alle ingrediënten in
een middelgrote pan en verwarm dit op een laag vuur tot de suiker en de honing
zijn opgelost. Leg dan de peren erin en laat dit afgedekt stoven tot ze gaar
zijn. Schep de vloeistof er af en toe overheen om uitdrogen te voorkomen. Haal
nu de peren uit het kookvocht en zet even apart. Kook
het vocht op een hoog vuur in tot het enigszins stroperig begint te worden.
Zeef dit ingekookte vocht en leg de peren er weer in. Serveer de peren als bijgerecht
of als dessert.
Lekker samen met kaneelijs en stijfgeslagen slagroom