Peren in rode wijn
4 personen
nagerecht


druk deze pagina af


1 kg Gieser Wildeman (stoofperen dus)
5 dl rode wijn (liefst een stevige smaak)
3 eetlepels bruine basterdsuiker of 1 tablet goela djawa (Javaanse suiker)
4 eetlepels heldere honing
geraspte schil van 1/2 citroen
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
kaneelstokje
 


Peren schillen, klokhuis verwijderen en in vieren snijden. Doe alle ingrediënten in een middelgrote pan en verwarm dit op een laag vuur tot de suiker en de honing zijn opgelost. Leg dan de peren erin en laat dit afgedekt stoven tot ze gaar zijn. Schep de vloeistof er af en toe overheen om uitdrogen te voorkomen. Haal nu de peren uit het kookvocht en zet even apart. Kook het vocht op een hoog vuur in tot het enigszins stroperig begint te worden. Zeef dit ingekookte vocht en leg de peren er weer in. Serveer de peren als bijgerecht of als dessert.

Lekker samen met kaneelijs en stijfgeslagen slagroom