Zalmtimbaaltjes met dilleroomsaus
4 personen


druk deze pagina af


400 gram zalmfilet
3 eetlepels zeezout
versgemalen peper
3 eetlepels mayonaise
1,5 dl slagroom
1 eetlepel dillegroen (diepvries)
1 krop friséesalade
bieslook
 


Voorbereiding (1 dag van te voren):
Verwijder met een pincet alle graatjes uit de vis. Wrijf de filets in met het zout, leg ze op een bord, dek ze af met vershoudfolie en laat 24 uur in de koelkast intrekken.

Bereiding:
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en de dille door de mayonaise. Spoel de vis af onder koud stromend water, dep heel goed droog. Hak met een scherp mes de filets in kleine stukjes, meng er wat versgemalen peper door.
Vorm van de zalmtartaar 4 timbaaltjes met behulp van een ingevet koffiekopje.

Serveren:
Beleg 4 kleine bordjes met de lichte blaadjes uit de krop friséesla. Zet de timbaaltjes op de sla, verdeel de saus eromheen. Garneer de timbaaltjes met een paar sprietjes bieslook.