Zalmtimbaaltjes
met dilleroomsaus 4 personen |
400
gram zalmfilet 3 eetlepels zeezout versgemalen peper 3 eetlepels mayonaise 1,5 dl slagroom 1 eetlepel dillegroen (diepvries) 1 krop friséesalade bieslook |
Voorbereiding (1 dag van te voren):
Verwijder met een pincet alle graatjes uit de vis. Wrijf de filets in met het
zout, leg ze op een bord, dek ze af met vershoudfolie en laat 24 uur in de koelkast
intrekken.
Bereiding:
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en de dille door de mayonaise. Spoel
de vis af onder koud stromend water, dep heel goed droog. Hak met een scherp
mes de filets in kleine stukjes, meng er wat versgemalen peper door.
Vorm van de zalmtartaar 4 timbaaltjes met behulp van een ingevet koffiekopje.
Serveren:
Beleg 4 kleine bordjes met de lichte blaadjes uit de krop friséesla. Zet de
timbaaltjes op de sla, verdeel de saus eromheen. Garneer de timbaaltjes met
een paar sprietjes bieslook.