Zuurkool met gehakt en ananas uit de oven
2-3 personen


druk deze pagina af

Dit recept heb ik ooit eens van een vriend gekregen en er wordt, na zoveel jaar, nog steeds dankbaar gebruik van gemaakt.

200 gram zuurkool
300 gram mager gehakt
400 gram geschilde aardappelen
4 ananasschijven (uit blik), in stukjes gesneden
1-2 teentjes knoflook
zout, peper, paprikapoeder (mild)
boter
 


Kook de aardappelen in water met zout gaar. Ze moeten zo gaar zijn dat ze makkelijk met een vork te prakken zijn (geen aardappelpuree van maken, het mag iets grover zijn). Bak de gehakt in wat boter rul en doe hier de knoflook bij (geperst of fijngesneden). Voeg zout, peper en paprikapoeder naar smaak toe. Leg dit gehakt op de bodem van een ovenschaal. Leg hierop de in stukjes gesneden ananas (goed uit laten lekken). Vervolgens gaat hier de zuurkool bovenop. Hierop leg je de geprakte aardappelen en een paar klontjes boter. Als het direct de oven in gaat (175ºC) is 30 minuten voldoende. Je kunt dit ook van te voren klaar maken, maar dan moet de schotel minstens 45 minuten in de oven staan.