Zuurkool
met gehakt en ananas uit de oven 2-3 personen |
200
gram zuurkool 300 gram mager gehakt 400 gram geschilde aardappelen 4 ananasschijven (uit blik), in stukjes gesneden 1-2 teentjes knoflook zout, peper, paprikapoeder (mild) boter |
Kook de aardappelen in
water met zout gaar. Ze moeten zo gaar zijn dat ze makkelijk met een vork te prakken
zijn (geen aardappelpuree van maken, het mag iets grover zijn). Bak de gehakt
in wat boter rul en doe hier de knoflook bij (geperst of fijngesneden). Voeg zout,
peper en paprikapoeder naar smaak toe. Leg dit gehakt op de bodem van een ovenschaal.
Leg hierop de in stukjes gesneden ananas (goed uit laten lekken). Vervolgens gaat
hier de zuurkool bovenop. Hierop leg je de geprakte aardappelen en een paar klontjes
boter. Als het direct de oven in gaat (175ºC) is 30 minuten voldoende. Je kunt
dit ook van te voren klaar maken, maar dan moet de schotel minstens 45 minuten
in de oven staan.