Snelgebakken steurgarnalen met scherpe kruiden
4 personen - Indiaase keuken


druk deze pagina af


500 gram grote rauwe steurgarnalen
2,5 cm verse gemberwortel, geraspt
2 teentjes knoflook, geplet
1 theelepel scherp chilipoeder
1 theelepel kurkuma
2 theelepels zwarte mosterdzaadjes
zaadjes van 4 groene kardemompeultjes, geplet
4 eetlepels ghee of boter
125 ml kokosmelk
zout en gemalen zwarte peper
2-3 eetlepels gehakte verse koriander als garnering
nanbrood, om er bij te serveren


Pel de steurgarnalen voorzichtig, laat de staartjes eraan zitten. Maak met een klein scherp mes een snee langs de rug van elke steurgarnaal en verwijder de zwarte ader. Spoel ze af onder koud stromend water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Doe de gember, knoflook, chilipoeder, kurkuma, mosterdzaadjes en kardemomzaadjes in een kom. Doe er de garnalen bij en schud ze om, totdat ze geheel met het mengsel zijn overdekt. Verwarm een wok tot deze heet is. Doe de ghee of de boter erin en zwenk deze rond tot hij gaat schuimen. Doe de gemarineerde steurgarnalen erbij en roerbak 1 tot 2 minuten tot ze net roze beginnen te worden. Roer de kokosmelk erdoor en sudder 3 tot 4 minuten tot de steurgarnalen net gaar zijn. Breng ze met zout en peper op smaak. Strooi de koriander erover en serveer ze direct met nanbrood.