Tandoori
Chicken (uitgebreidere versie) 4 personen - Indiaase keuken |
kipfilet
voor 4 personen 1 middelgrote ui 2 aardappelen 1 kopje diepvriesdoperwten basmatirijst voor 4 personen olie boter |
voor
de marinade: 1 theelepels zout 1-2 theelepels chilipoeder (2 is erg heet) 1 theelepel haldi (kurkuma, geelwortelpoeder) 2 theelepels tandoori masala 1 theelepel garam masala 1 blikje tomatenpuree 1 beker Turkse yoghurt (liefst die met 15% room) evt. schenkroom |
Maak de kipfilet schoon en snijd deze
in blokjes.
Maak de marinade aan en doe hierin de kipfilet gedurende minimaal 1 uur.
Vis de kip zoveel mogelijk uit de marinade, verhit de olie met een klontje boter
en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg dan de kipfilet beetje bij beetje toe
en schroei het aan alle kanten goed dicht. Als je teveel kip tegelijk in de
pan doet koelt de olie teveel af en schroeit het niet meer mooi dicht. Als alle
kip gedaan is kan de rest van de marinade in de pan (let op, het spettert nog
wel eens). Verwarm dit goed door. Schil indertussen de aardappelen en snijd
deze in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de kip. Doe de aardappelblokjes
in de pan. Voeg eventueel nog wat schenkroom toe als je vind dat de saus te
dik wordt (of eventueel water).
Doe het deksel op de pan en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de aardappelen
beetgaar zijn.
Doe dan de diepvriesdoperwten erbij en laat het geheel nasudderen tot alles
goed gaar is.
Intussen kan de rijst gekookt worden.
Serveren met warme naan.