Ossenhaas met kokos
4 personen - Indonesische keuken
Voorbereiding: 15 minuten+1 uur marineren; Bereiding: 10 minuten


druk deze pagina af


500 gram ossenhaas
2 teentjes knoflook
2 theelepels geraspte citroenschil
1 theelepel verse gemberwortel, geraspt
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
3 eetlepels arachideolie
50 gram gemalen kokos
3 lente-uitjes, in dunne ringen
1,25 dl kokosmelk
 


Snijd het vlees in reepjes. Meng knoflook, citroenschil, gember, gemalen koriander, kurkuma, suiker en 2 eetlepels olie. Schep het vlees erdoor en laat het afgedekt 1 uur in de koelkast marineren. Verhit de rest van de olie in een wok of koekenpan. Roerbak het vlees in porties; schroei het snel dicht. Roerbak lente-ui en kokos 1 minuut. Doe het vlees terug in de wok, voeg de kokosmelk toe en laat het geheel door en door warm worden. Serveer met rijst.