Pangsit Goreng
8 stuks - Indonesische keuken


druk deze pagina af


8 pangsitvelletjes
60 gram gehakt
25 gram garnalen (ik vind zelf de Hollandse garnalen het lekkerst)
1 eetlepel bladselderij, fijngesneden
1 eetlepel prei, fijngesneden
2 teentjes knoflook
zout
peper
ve-tsin
sambal trassi
 


Snij de garnalen zo fijn mogelijk en braad ze rul samen met de gehakt. Voeg hierbij de met zout fijngestampte
knoflook, peper, ve-tsin en wat sambal trassi. Voeg daarna de fijngesneden selderij en prei toe en
laat even meebakken. Laat het mengsel afkoelen en maak er kleine balletjes van.
Leg op elk pangsitvelletje een balletje en plak het dicht met geklopt eigeel.
De velletjes vouw je in een driehoek dicht
Bak de pangsit goudbruin in hete olie.

Serveer hierbij Pangsit gembersaus.