Tagliatelle
alla bolognese - tagliatelle met bolognesesaus 4 personen - Italiaanse keuken |
2
eetlepel olijfolie 1 ui, fijngehakt 1 wortel, in blokjes gesneden 1 stengel bleekselderij, in blokjes 1 teentje knoflook, geperst 350 gram rundergehakt 1,5 dl rode wijn 2,5 dl melk 1 blik tomatenblokjes à 400 gram 1 eetlepel zongedroogde-tomatenpuree 350 gram tagliatelle zout en versgemalen zwarte peper vers basilicum, fijngehakt, ter garnering verse geraspte parmezaanse kaas |
Verhit de olie in een grote pan en voeg de uit, wortel
en selderij en knoflook toe. Bak alles al roerend in ca. 10 minuten zacht, maar
niet bruin. Doe het gehakt in de pan en bak het mee op middelhoog vuur tot het
begint te kleuren. Blijf roeren met een houten lepel tot het gehakt rul is.
Giet de wijn erbij en blijf roeren tot hij verdampt is. Voeg dan de melk toe
en ga door met roeren tot ook deze verdampt is. Roer de tomaten en de tomatenpuree
erdoor en bestrooi alles met zout en peper. Laat de saus op laag vuur ten minste
45 minuten zacht koken (geen deksel op pan).
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout in 8-10 min al dente. Giet
hem af en doe hem in een grote (liefst warme) schaal. Giet de saus erover en
schep alles door elkaar. Garneer het gerecht met basilicum en serveer gelijk.
De parmezaanse kaas er apart bij.
Is wel wat werk maar hij is wel heel
lekker
(In Italië laten koks deze saus vaak 3 à 4 uur koken omdat dan juist de goede
smaak naar boven komt)
Ingezonden
door: Geert Krabbendam