Tiramisu
Italiaanse keuken


druk deze pagina af


3 eieren
450 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
1,75 dl koude, zeer sterke zwarte koffie
1,2 dl amaretto, tia maria of ander koffie likeur (mijn persoonlijk voorkeur: amaretto)
18 savoiardi (italiaanse lange vingers)
Cacao en geschaafde bittere chocola ter garnering
 


Eiwitten in kom stijfkloppen mascarpone, vanillesuiker en eierdooiers in andere kom en goed mixen daarna verdelen in glazen schaal. Koffie en likeur door elkaar roeren. Doop lange vinger in mengsel en draai rond zodat lange vinger niet uit elkaar valt. Vijf lange vingers op deze manier doen en op het mascarponemengsel leggen. Verdeel een derde van de mascarpone over de lange vingers en maak zo nog twee lagen. Bovenkant glad strijken en flink wat cacao erover strooien. Schaal gedurende een nacht in de koeling zetten (afgedekt).
Nog wat cacao en schaafsel van chocola er over vlak voor het serveren.

Ingezonden door: Geert Krabbendam