Wodkasaus
circa 2,5 dl - Sauzen


druk deze pagina af


1 dl wodka
1/2 theelepel vers citroensap
2 sjalotten, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
1/2 theelepel zout (of naar smaak)
1/2 theelepel witte peper
3 grote eierdooiers
250 gram boter, gesmolten
 


Doe de wodka met citroensap, sjalotten, koriander, peper en zout in een pannetje en verhit alles boven een matig tot hoog vuur. Kook het mengsel 5 minuten in tot circa 2 eetlepels. Giet het in een keukenmachine en voeg de eierdooiers toe. Vermeng deze ingrediënten met behulp van de pulseerknop. Voeg terwijl de machine draait de boter toe in een dun straaltje. Schakel de machine uit zodra de boter is opgenomen: laat de motor vooral niet te lang draaien. Giet de saus in een magnetronschaal en plaats hem in de magnetron. Verwarm de saus 1 minuut op vol vermogen. Roer de saus om: als hij enigszins geschift is, zal hij zo weer glad worden.