Atún marinado - gemarineerde tonijn
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


8 tonijnfilets van ong. 70 gram per stuk
2 uien
2 teentjes knoflook
2 limoenen
3 jamaicaanse peperkorrels
1 rode spaanse peper
200 ml witte wijn
200 ml tomatensaus (naturel)
2 eetlepels kappertjes (op azijn)
2 eetlepels fijngesneden peterselie
zout en peper
Atún marinado - gemarineerde tonijn


Pel en snipper de uien en de knoflook. Pers de limoenen uit. Vijzel de peperkorrels fijn.
Open de spaanse peper, verwijder de pitjes en snij de peper fijn. Meng dit goed door elkaar, samen met de witte wijn.
Leg hier de tonijnfilets in en zorg dat het goed bedekt is met de marinade.
Dek de schaal af met folie en zet het gedurende 2 uur koud weg. Draai de filets ongeveer 3 of 4 keer om in de marinade.
Haal de vis uit de marinade en dep ze zo droog mogelijk. Strooi wat zout over beide zijden van de vis en grill de filets in een grillpan of op de barbecue tot de vis gaar is (niet té lang anders wordt de vis te droog).
Breng de tomatensaus aan de kook. Van het vuur af de peterselie, kappertjes, zout en peper toevoegen. Gier over de vis en serveer.

Wil je volledig gebruik maken van alle smaken, laat dan de marinade meekoken met de tomatensaus en laat het geheel zachtjes inkoken tot het een goede sausdikte heeft. Voeg dan de peterselie en kappertjes toe.