Conejo con aceitunas - Konijn met olijven
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


1 konijn 
300 gram wortelen 
2 uien 
2 teentjes knoflook 
1 groene paprika 
tijm, basilicum 
bloem
1 glas droge witte wijn 
olie 
zout, peper, paprikapoeder 
12 olijven 
1 eetlepel tomatenpuree 
fijngesnipperde peterselie 
300 gram geschilde aardappelen
Conejo con aceitunas - Konijn met olijven


Het konijn schoonmaken en in stukken snijden. Dit in een aparte braadpan in wat olie aanbraden tot het begint te kleuren. In een andere pan met wat olie de uien, wortelen, knoflook, zout, peper, paprika en paprikapoeder aanbraden. Dit mag uiteraard niet bruin worden. Voeg hier de konijn aan toe. Maak een mengsel van de wijn, de tomatenpuree, tijm en basilicum. Als deze hoeveelheid vocht te weinig is nog wat wijn of eventueel water toevoegen. Giet dit in de pan bij het konijn met de groenten. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Voeg dan de geschilde en in niet al te kleine partjes aardappel er aan toe. Voeg eventueel nog wat vocht aan dit mengsel toe, de aardappelen moeten voldoende onderstaan om gaar te kunnen worden. Voeg vlak voor het opdienen de olijven toe en de peterselie. In dit recept kan het konijn vervangen worden door ieder soort vlees.