Tips en Trucs voor in de keuken

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken, klusjes die maar niet lekker willen lukken. Dus wat doe je dan ? Je gaat op zoek naar tips en trucs om het beter te kunnen doen. En die wil ik hier proberen te verzamelen.
Dus als jullie ook nog handige tips en trucs voor in de keuken weten, laat het me gerust weten, dan zet ik ze er bij.

Wie paprika moet ontdoen van zijn velletje weet dat dit een lastig karwei kan zijn. Hier heb is het volgende trucje voor:
  • Leg de paprika gedurende ongeveer 15 minuten in een oven van 175ºC. Doe daarna de paprika in een plastic zak, sluit deze af en leg het weg voor minimaal 10 minuten. Het vel moet nu vrij gemakkelijk te verwijderen zijn.
  • Een andere methode is: prik de paprika aan een vork en hou deze boven een vlam totdat het vel zwart begint te worden. Het enige nadeel van deze methode is dat de smaak van de paprika hierdoor iets kan veranderen.