Bademli Ekmek Ezmezi - broodsaus met amandelen
4 personen - Turkse keuken


druk deze pagina af


400 gram witbrood
1 glas melk
200 gram amandelen
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
sap van 2 citroenen
1 kopje olijfolie
zout, peper
klein beetje suiker
2 el gehakte citroenmelisse
2 el gehakte peterselie
 


De korsten van het brood snijden, het brood in een kom doen en in de melk laten weken.
Daarna het brood met de gepelde amandelen, de geperste teentjes knoflook, het citroensap en het zout met de staafmixer tot een pasta kloppen.
De olijfolie druppelsgewijs door de pasta roeren. De pasta op smaak brengen met peper, zout en suiker.
Voor het serveren de citroenmelisse en de peterselie erdoor scheppen en het geheel garneren.
Bij broodsaus serveert met groenten die geschikt zijn om te dippen.

ingezonden door Patricia en Erwin